Vrijwilliger

Al mijn hele leven ben ik hier en daar vrijwilliger, zoals gelukkig velen met mij. Zowel in mijn privéleven als professioneel vind ik het leuk en leerzaam om me in te zetten op vrijwillige basis. Privé was dat vaak bij sportverenigingen (volleybal, roeien) en in 2019-2020 ben ik betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Huis van de Wijk – het schilderskwartier in Woerden waar ik woon. Professioneel ben ik bestuurslid geweest van de St. Vrienden van Abrona en heb daar de transitie mogen begeleiden van een passief vermogensfonds naar een actieve stichting die middenin de samenleving staat. En ik ben al jaren betrokken bij Nederland Filantropieland, eerst in de ledenraad van voorganger Instituut Fondsenwerving, later o.a. als trekker van het webinarprogramma en nu in de eindredactie van het webinarprogramma en in de programmaraad van Goede Doelen Nederland en Nederland Filantropieland. Maar ook een kleine inspanning is leuk: bijvoorbeeld een dagje meelopen met de Beach Cleanup van St. De Noordzee!

Sinds mei 2022 ben ik voorzitter van Betrokken Ondernemers Woerden, met als doel om samen met ondernemers bij te dragen aan de Woerdense samenleving. We doen dat door ondernemers te inspireren, informeren en faciliteren. Onder meer door het organiseren van kennissessies, de Dag van de Betrokken Ondernemer en de Woerden Werkt mee Week, waar we medewerkers van Woerdense bedrijven de mogelijkheid bieden de handen uit de mouwen te steken bij een maatschappelijke organisatie naar keuze.

Je actief inzetten in je eigen branche als vrijwilliger heeft een andere dimensie dan gewoon als je betaalde baan. Het brengt een ander gevoel van verantwoordelijkheid met zich mee, ook een mate van vrijheid, groepsgevoel om met elkaar iets voor elkaar te boksen, trots als dat lukt!

Onze samenleving functioneert doordat zoveel mensen zich vrijwillig inzetten.