Interim relatiemanager ING Nederland fonds

“Nederland is ondernemend. Er zijn mensen met ideeën. Met lef. Mensen die anders kijken en anders doen. Zij maken Nederland sterker. Maar we moeten ze wel helpen hun plannen waar te maken. Want waar een wil is, moet een weg zijn.”

Was getekend: ING Nederland fonds waar ik op verzoek van Kirsten Ottens, directeur, interim werkte als relatiemanager voor de Club van 25, een groep van maatschappelijke ondernemers in Nederland. Anders dan veel vermogensfondsen, richt het ING Nederland fonds zich hoofdzakelijk op startende sociale ondernemingen. En anders dan bij veel fondsen, wordt het ING Nederland fonds veelal meerjarig partner van die ondernemers. Ze durft te investeren in de opstartfase. Het fonds heeft een speciale Academy opgericht. Daarmee steunt ze de organisatieontwikkeling van de Club van 25: trainingen en kennissessies voor medewerkers van partners of advies op maat voor vragen over bijvoorbeeld strategie, organisatieontwikkeling of impact meten.

Als relatiemanager heb ik bijgedragen aan de Academie, vervolgaanvragen van bestaande partners én heb ik nieuwe aanvragen begeleid. Het domein waar ING Nederland fonds zich op concentreert bestaat uit werk, digitale vaardigheden en geldzaken. Ik licht er een paar uit, fascinerende initiatieven van veelal jonge en altijd ondernemende mensen die ongemeen hard werken om de wereld een beetje mooier te maken. Hack your Future dat voormalig vluchtelingen traint tot ICT professional en aan een baan helpt. VHTO dat meisjes enthousiast wil maken voor ICT. The young digitals  dat jongeren opleidt tot digitaal marketeer.

Kirsten Ottens: “De kennismaking en opdrachtafstemming met Baukje ging zoals ze zelf ook is: snel, open en duidelijk. Ze heeft zich ons fonds snel eigen gemaakt. Daar was ik echt van onder de indruk. Het is zo prettig als een interimmer vrij vlug echt een toegevoegde waarde is. Lotje uit de loterij!”