Pieter Hemels over Baukje

Overons_HvdH-kinderen-3804-ThijsHeslenfeldAWerken met Baukje. Het is voor mij een nieuwe ervaring. Als directeur van Hemels van der Hart was ik Baukje al wel eens tegen gekomen, in haar rol als partner bij WWAV. De eerste indruk die ze op mij maakte laat zich vrij makkelijk beschrijven: ‘kordaat’.

Een paar jaar later, begin 2013, kwam Pieter Kohnen met de suggestie om Baukje te vragen een project te leiden om het katholiek sociaal denken breed in Nederland onder de aandacht te brengen. Niet eenvoudig, in deze tijd. Pieter Kohnen is directeur van het VKMO, het verband van 32 katholieke maatschappelijke organisaties (waar ik voorzitter van het dagelijks bestuur mag zijn) en net als Baukje een bevlogen mens. Er volgde een prachtige periode waarin een team onder leiding van Baukje uit een vaag idee een briljant concept wist te maken. Baukje leidde het team, inspireerde, verbond en ging ook de heikele onderwerpen niet uit de weg. Het concept en projectplan spreekt dermate aan dat het kan rekenen op brede steun en komend voorjaar in Nederland geïntroduceerd zal worden.

En wat absoluut het mooiste aan Baukje is, is de glimlach waarmee ze binnenkomt en de sfeer vorm geeft. Ik zou bijna zeggen: hoe hemels kan je over Baukje zijn?

Pieter Hemels
phemels@hvdh.nl

Naar overzicht