Mijn favoriet

Mensen die mij goed kennen, weten het wel: de KNRM is mijn favoriete goede doel. Ja, zeker ook omdat ik zeiler ben. Nog belangrijker: de KNRM communiceert zorgvuldig, oprecht, afwisselend en uitnodigend met mij.

Het begint al met de titel die ik krijg; ik ben geen donateur, maar Redder aan de Wal. Dan krijg ik drie keer per jaar het magazine De Reddingboot, die ik -echt waar- elke keer weer lees. In het laatste nummer stond natuurlijk het verslag van het bezoek van Koningin Maxima, zij doopte de nieuwe reddingboot. (Heb je daarvan het Lucky TV filmpje nog niet gezien? Kijk dan hier.) Daarnaast stond in die uitgave het jaarverslag 2013 in een infographic; heel goed gedaan:

Bij diezelfde mailing zat de uitnodiging voor de Reddingbootdag: alle reddingKNRM jaarverslag 2013stations hebben zaterdag 3 mei open dag. Je krijgt als donateur een persoonlijke uitnodiging, die je ook aan iemand anders mag geven als je zelf niet kunt.  KNRM Boarding Pass

Zo is er altijd wel iets spraakmakends in de communicatie van de KNRM, alles met waardering voor de donateur. Want hoe leuk is het als een goed doel aan je vraagt ‘Alles naar wens mevrouw Stam?’ Om af te stemmen op mijn wensen, word ik gevraagd op mijn persoonlijke KNRM pagina aan te geven wat ik graag zou willen. Digitale nieuwsbrief? Eén of drie keer per jaar De Reddingboot? En ….natuurlijk vragen ze mij ook of ik een watersporter ben! Dat is een van de klantgroepen die ik in mijn WWAV-periode met de KNRM heb ontwikkeld. (Ja, ook daarvoor was de KNRM al mijn favoriet hoor! Ik heb altijd gezegd bij WWAV: als de KNRM zich meldt, wil ik daar als strateeg verantwoordelijk voor zijn. Wat een feest toen Robert van Boven belde…. (toen Hoofd C&FW bij KNRM, die functie bekleedt Jolan van den Broek nu).

KNRM Service

Naar overzicht