Fietsen naar Rome

Na fantastische fietsreizen buiten Europa gingen we ditmaalrome baukje naar Rome. Via Duitsland en Oostenrijk de alpen over naar Italië. 2600 km, 16000 hoogtemeters.

We roepen al jaren: Nederland is zo mooi, Europa is zo verrassend! Maar mijn grote fietsreizen speelden zich altijd buiten Europa af. Chili, Argentinië, Nieuw-Zeeland, Laos, Thailand, Costa Rica. Ok, eenmaal dan IJsland geprobeerd, maar het weer was daar zo vreselijk, dat ik, nadat ik geregeld van mijn fiets woei en op die harde onregelmatige kiezels belandde, besloot vanaf toen alleen nog warme oorden op te zoeken.

Maar Rome lonkte al geruime tijd. Het was een lang gekoesterdeRome is mooi droom vanaf huis een grote tocht te maken door Europa. Niet zo ver als dat jonge stel uit Breda, dat wij ooit tegenkwamen boven op het Karstgebergte, waar je verder natuurlijk niemand tegenkomt. Zij waren onderweg naar Sydney, via Turkije, Iran, Pakistan, Afghanistan en China. Een tocht van anderhalf jaar om daarna terug te vliegen naar Moskou en vandaar terug te fietsen naar Breda. Het is ze gelukt. Na terugkeer zijn ze direct weer vertrokken en ze wonen nu in Zuid-Korea. Dat doet fietsen met je. Je stapt steeds weer opnieuw op. Geen berg is je meer te hoog.

Fons en ik gingen ditmaal dus naar Rome. Goed bepakt, met tent en kookgerei, hebben we in dagelijkse etappes van ca. 75 km gemiddeld, de afstand volbracht. Tot aan de alpen is het terrein vrij vlak. Dan volgt er een klim naar 2.032 meter (silvrettapas)Rome Fons en volgen de vele heuvels en bergen van de Dolomieten en Apennijnen. Al met al hebben we zo’n 16.000 hoogte meters afgelegd, ofwel bij een gemiddelde van 7% stijging 240 km geklommen (en weer gedaald). Op facebook tref je een impressie aan.

Halverwege hebben we in Oostenrijk een retraiteweek met yoga, meditatie, wandelingen en koudenbaden beleefd. Voor een verslag van die geweldige week zie hier. Ook in 2016 wordt deze retraite georganiseerd. Interesse gewekt om mee te gaan? Klik dan even hier.

Naar overzicht